Leendő első osztályos tanulók tájékoztatása a közétkeztetés igénybevételével kapcsolatban.

A Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában lévő szegedi általános iskolák esetében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nevelési és Kulturális Intézmények Gazdasági Szolgálata (továbbiakban NGSZ) közreműködésével biztosítja a közétkeztetést. Ennek keretén belül az NGSZ az iskolai közétkeztetés során többek között

  • kezeli az étkezési térítési díj kedvezményeket,
  • beszedi a térítési díjakat online az ETELKA Portálon, illetve az NGSZ honlapján (www.ngsz.hu) kihirdetett készpénzes befizetési napokon,
  • az étkezés lemondásához és egyéb ügyintézésekhez az NGSZ Központban ügyfélszolgálatot biztosít (telefon, e-mail, személyes),
  • a honlapján (www.ngsz.hu) a Közétkeztetés menüpontban aktuális tájékoztatással, nyilatkozatokkal segíti az étkezést igénybevevők tájékoztatását.

A tagóvodákból elballagó gyerekek egy másik intézmény típusban kezdik meg tanulmányaikat 2021 szeptemberétől, ezért ezt a változást az ETELKA közétkeztetési modulban is szükséges lekezelni.

Az intézményváltáshoz kapcsolódó fontosabb információk a közétkeztetés vonatkozásában:

  • A közétkeztetés igénybevétele a „KÉ-02 Adatfelvételi lap közétkeztetés igénybevételéhez” kitöltésével lehetséges, melyet az étkezés befizetése előtt kérünk leadni az NGSZ közétkeztetési ügyfélszolgálatán vagy legkésőbb a meghirdetett augusztusi készpénzes befizetési napokon.
  • A kedvezményes étkezés igényléséhez kapcsolódó dokumentumokat az általános iskola vonatkozásában szintén le kell adni az étkezési térítési díj befizetése előtt az NGSZ közétkeztetési ügyfélszolgálatán vagy legkésőbb a meghirdetett augusztusi készpénzes befizetési napokon.
  • A diétás étkezés igényléséhez az érvényes diétát igazoló szakorvos által kiállított igazolás leadása szükséges, akkor is, ha az óvodában diétás étkezésben részesült a gyermek.
  • Az ETELKA Portálon történő online fizetéshez, rendeléshez regisztráció szükséges. Az óvodában már regisztrált felhasználóknak is szükséges kitöltenie a KÉ-02 nyomtatványt, hogy a portál háttérrendszerében a megfelelő általános iskolához rögzítésre kerüljön a már regisztrált e-mail cím.

A fent leírtakra vonatkozóan az adatok ETELKA közétkeztetési modulban való rögzítése érdekében, az ügyintézési határidőre tekintettel 2021. július 1-től legkésőbb 2021. augusztus 1. napjáig kérjük megküldeni a kitöltött dokumentumokat ahhoz, hogy augusztusban az ETELKA Portálon keresztül már a kedvezményes étkezési térítési díjjal történhessen a szeptember havi étkezési időszakra a fizetés.

A www.ngsz.hu honlapon a közétkeztetéssel kapcsolatosan minden információ, formanyomtatvány, tájékoztató megtalálható és letölthető.

Közétkeztetési ügyfélszolgálat (NGSZ) elérhetősége:

Cím: 6724 Szeged, Huszár u. 1. (6701 Szeged, Pf.:485.)
Telefon: (62) 561-960
E-mail: kozetkeztetes@ngsz.hu
Online Etelka Portál esetén: etelkaportal@ngsz.hu
Ügyfélfogadás: hétfőtől-csütörtökig 7-17 óráig, pénteken 8-13 óráig