Iskolánkról

13suli_0.jpgIntézményünk fennállásnak 140. évfordulóját ünnepelte 2013. november 29-én. Iskolánk jó hírnevű, patinás belvárosi intézmény, mely hűen őrzi évszázados hagyományait. Ennek elismerésére 2008-ban márványtáblát kaptunk a polgármester úrtól. A tantestület kiváló pedagógiai munkájáért pedig miniszteri oklevelet vehetett át a 140 éves évforduló alkalmából.

Magyar-Angol Két Tanítási Nyelv

Az angol két tanítási nyelvű programmal a Madách Imre Általános Iskola eddig is úttörő szerepet játszott a régióban, ezután is törekszünk új utakat keresni. Szeretnénk, ha iskolánk tanulói nemcsak a kiváló, használható nyelvtudást szereznék meg a 8 év alatt, hanem olyan világnézeti nevelést is kapnának, amely segítségével képesek lesznek az európai gondolkodásra.

Kéttannyelvű tagozat

Sportiskola

A testnevelés tagozat 1973-tól működik iskolánkban. Először az országos bajnokságokon (atlétika, fiú és lány szertornában) értek el tanulóink szép eredményeket. Később, a versenyrendszer változása miatt, a diákolimpiákon bizonyították tanítványaink tehetségüket, felkészültségüket. Leány kosárlabda, fiú kézilabda és labdarúgás sportágat hozták el és hozzák ma is az országos elismerést.

Sportiskolai tagozat