A Szivárvány Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszaka nyílt napot tart

2018.05.23.

A Szivárvány Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszaka nyílt napot tart iskolánkban 2018. május 25-én pénteken 15-órától jelenlegi és leendő tanulói és szüleik számára.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Pécskai Gabriella

Április 21. szombat munkanap-áthelyezés miatt tanítási nap

2018.04.19.

Tisztelt Szülők!
Április 21. szombat munkanap-áthelyezés miatt tanítási nap. Erre a napra a Föld Napjához kapcsolódóan városi programokat szervezünk minden osztály számára. A program végeztével a felső tagozatos diákok 11:30-kor hazamehetnek az iskolából. Az alsó tagozatosok 11 órától ebédelnek, utána elvihetők.
Tisztelettel kérjük a kedves Szülőket, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel – amennyiben megoldható – 13 óráig vigyék el az iskolából gyermekeiket, hogy a takarítási munkálatok zavartalanul folyhassanak.
Megértésüket előre is köszönjük.

Diákigazolvány-igénylés

2018.04.18.

Tisztelt Szülők!
A diákigazolvány-igénylés folyamata az alábbiak szerint történik:

A költészet napja

2018.04.16.

Költészet napja április 11.

A költészet napjáról iskolánk ebben az évben is méltón megemlékezett. Előzetes feladatként felső tagozatos diákjaink kedvenc versüket vagy annak részletét kiválasztották, gyönyörűen illusztrálták: plakátot készítettek, amelyet osztálytársaiknak bemutattak, felolvasták a költeményeket. Az elkészült munkákat a folyosón kifüggesztettük, hogy alsóbb évfolyamos tanulóink is gyönyörködhessenek bennük.  Nagy örömmel láttuk, hogy a szünetekben sokan olvasgatják a szövegeket.
Ezen a napon iskolánk vendége volt Bosnyák Viktória kortárs írónő. A vele folytatott beszélgetésen a 3. és a 4. évfolyam diákjai vettek részt. Sok érdekes dolgot tudhattunk meg arról, hogy mi inspirálta történetei megírására; hogyan fog folytatódni egyik legizgalmasabb regénye, a Tündérboszorkány; hogy a törpe vagy az óriás a magasabb?
Ezután a tanulók kérdéseket tehettek fel a megjelent könyvekkel kapcsolatban, és egy izgalmas játékra is maradt idő. Örömmel számoltunk be az írónőnek, hogy a Művészeti bemutatón a Sirály a király? című regényét adta elő a 4.b osztály.
Az írónővel legközelebb a Somogyi Könyvtárban találkozhatunk, ahol kérdéseinkkel újra ostromolni fogjuk.
Iskolánk tanulói a költészet napja köré szervezett versenyeken is kiemelkedően szerepeltek.

 


20180416_142803.jpg

 

 


Iskolagyűlés

2018.04.15.

KEDVES MADÁCHOS GYEREKEK!

KEDVES SZÜLŐK!

Április 16-án, hétfőn 7:45-től iskolagyűlést tartunk az udvaron, ahol ismertetjük a szombat hajnali tűzesetet követő rendelkezéseket.

A gyűlésen való részvétel tanulóink számára kötelező, és várjuk az érdeklődő szülőket is.

Az intézmény vezetősége

Éretesítés

2018.04.14.

A rendkívüli helyzet ellenére a tanítás hétfőn 3/4 8-kor zavartalanul megkezdődik.

Rézfúvós kvintett

2018.04.13.

2018. április 11-én iskolánkban bemutatkozott a Kőnig Brass Quintett.

Műsoruk:

  • John Williams: STAR WARS
  • Mouret: Rondo
  • Zürich Induló

Egy hangszeres zeneóra keretében a rézfúvós hangszereket népszerűsítették a 3., 4. és 5. évfolyamnak.
A műsor után diákjaink megfújhatták a trombitát, a vadászkürtöt, a harsonát, a tubát.

Sok szeretettel várják iskolánk diákjainak jelentkezését a Szegedi Király-König Péter Zeneiskolába.
Helyszín: 6722 Szeged, Tábor utca 3.
Nyílt nap: 04. 16. hétfő és 04. 17. kedd 14:30-18:00 között
Hangszerválasztó felvételi: 2018. 04. 23. hétfő és 04.24. kedd 15:30 – 18:00 között

konig_brass_quintett_2.jpg

BOLDOG ISKOLÁS LESZEK! – Játsszunk most együtt

2018.04.10.

2018. április 6-án délután egy közös játékkal zártuk le a közel fél évet átívelő, iskolába készülő óvodásoknak szóló programsorozatunkat. Az iskola nevelői és 2.c osztályos tanulói ötletesebbnél ötletesebb akadálypályákon próbálhatták ki együtt bátorságukat, ügyességüket, melyet a másodikosok értékeltek. (Szerencsére könnyű dolguk volt, mert mindenki lelkesen végigment az akadálypályákon.) 
A közös játékot egy vidám (öröm)tánccal zárták a gyerekek, mely után jólesett egy kis süti és üdítő is az emléklapok mellé.
A BOLDOG ISKOLÁS LESZEK! programsorozatban leendő első osztályosaink és szüleik megismerkedhettek az iskola épületével, programjával, kipróbálhatták az iskolapadot.
A szülők minden felmerülő kérdésükre megkapták a választ, akár az iskola programjáról, akár az iskolaérettséggel kapcsolatban tettek fel kérdéseket. Az iskola vezetősége, nevelőtestülete, védőnője, pszichológusa és a leendő elsős tanítónénik hasznos, praktikus tanácsokkal látták el a szülőket. 
A gyerekek részt vehettek magyar és angol nyelvű foglalkozásokon, melyeken igazi iskolás élményeket szerezhettek: énekeltek, mozogtak, táncoltak, meséltek, alkottak, tét nélkül – nem volt teszt, pontozás, csak élményszerzés. (Az eleinte félénk gyerekeket a szülők is elkísérhették a foglalkozásokra.)

A februári képességfelmérésre már bátran, ismerősként érkezett a legtöbb gyermek és szülő.
Jó volt látni, hogy a programokra lelkesen, félelem nélkül érkeztek a gyerekek és szülők egyaránt.
Ősszel folytatjuk! Információ majd az iskola honlapján lesz elérhető.
Köszönjük az élményt minden résztvevőnek! 
         
a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola apraja és nagyja 

20180410_120915_1.jpg

Általános iskolai beiratkozás 2018.

2018.04.05.

Általános iskolai beiratkozás 2018.

Beiratkozás időpontja:

  • 2018.04.12. 8:00-19:00
  • 2018.04.13. 8:00-18:00

Pages

Bilingual program

The English lector develops the students' speaking skills once a week. English instruction is started with the use of various language acquisition games and "play while you learn" methods and thus vocabulary and the use of the language are gradually expanded and developed.

By the 8th grade the majority of the students are able to successfully complete the C type of intermediate language exam. So by high school they will be ready to intensely study a second foreign language.

Bilingual program

Intensive physical education/sport

Sports have always been important in the life of the school. The special P.E programme started in 1973. We have specialized in intensive physical education. Our students have achieved outstanding results especially in the field of athletics, gymnastics, basketball and football.

The most talented students regularly participate on Junior Olympic Games. After leaving our school they become competitors of national teams.

Intensive physical education/sport